Wednesday, October 9, 2013

Macam mana nak simpan gambar dari internet

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ini aku nak kongsikan cara macam mana nak save / copy / simpan gambar dari internet kedalam komputer kita..

Bagi yang dah biasa menggunakan internet pastinya dah tau macam mana nak dapatkan gambar dari internet, tak kisah lah dari facebook, google atau mana-mana website sekali pun..

Jadi jom kita terus ke cara-caranya..


;)


Katakanlah korang masuk facebook, tetiba ada nampak gambar menarik, budak kecik tengah peluk kucing.. dan korang nak simpan untuk dijadikan wallpaper komputer korang.. mudah je..

1) korang klik kanan dekat gambar tu... kemudian..

2) pilih "save image as"

3) pilih ke mana korang nak save gambar tu.. desktop ke, thumbdrive ke..



Itu aje.. senang kan? kalau ada apa-apa masalah boleh pos dekat komen... tengoklah sesapa boleh bantu ke nanti. hehehe.. jumpe lagi!



No comments:

Post a Comment