Wednesday, July 4, 2012

Macam mana nak download video dari youtube ?











Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Macam mana cara mudah nak download video dari youtube ?, sebenarnya dah lama aku nak kongsi pasal ni, tapi asyik terlupa aje.. hahaha.. sebab topik ni agak menarik.. jadi aku nak kongsi cara yang aku selalu guna.. dan mudah untuk dipelajari..

kalau nak cara download lagu MP3 boleh KLIK SINI

Aku selalu download video youtube berkenaan tutorial web / design  dan video-video berbentuk inspirasi untuk rujukan masa depan..

Ada yang guna website, ada yang guna software untuk download video dari youtube..

Cara ni cara yang aku gunakan, kalau korang ada cara lain, boleh kongsi dekat komen, dan aku akan update pos ni nanti.. ;-)

Aku guna website Keepvid.com (dorang pon ada software dorang, tapi aku tak penah cuba)... keepvid.com ni bukan saje boleh download video dari youtube, tapi juga video-video dari website lain seperti.. Dailymotion, Metacafe, iFilm dan lain-lain lagi..

jadi caranya, korang copy url youtube,








( klik gambar untuk paparan lebih jelas )

lepas tu.. masuk web site Keepvid.com , paste dekat bahagian text box yang ada dalam website tu.. lepas tu klik butang download..














( klik gambar untuk paparan lebih jelas )

lepas dah klik butang download.. nanti akan ada warning popup.. untuk mintak permission dari korang.. tekan Run..















( klik gambar untuk paparan lebih jelas )

nanti dia akan bagi link untuk download.. korang pilihlah nak download untuk kualiti atau format yang macam mana..


















( klik gambar untuk paparan lebih jelas )

Itu je.. ada sebarang soalan atau pendapat lain, boleh pos dekat komen.. heheheh~


14 comments:

  1. Replies
    1. you are welcome :).. come again.. hikhikhik~

      Delete
  2. terima kasih banyak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama banyak2.. hehe :) datang lagi..

      terima kasih jugak sebab sudi baca.. :)

      Delete
  3. tak boleh pun saya dwnload. lps tekan run, dy ade mintak psword..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cuba untuk video lain? sebab saya tak pernah kena mintak password..

      erm.. pelik jugak ni..

      Delete
  4. youtube dah pandai sekarang ni

    ReplyDelete
  5. knp bila nak download dy kuar torchsetup? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. torchsetup? maaf tak pernah alami.. boleh terangkan lagi? maaf lambat reply juga.. sbb sibuk gila.. rezeki hihihi :D

      Delete