Thursday, November 15, 2012

Macam mana nak download lagu dari youtube ?



Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Kali ni aku nak tunjuk cara aku download lagu dari youtube dalam format mp3 pulak.. berikutan susahnya nak cari tempat nak download, banyak yang dah "broken link".. jadi aku cuba download menggunakan snipmp3.com..

berikut adalah cara-caranya..

kalau nak cara download video boleh KLIK SINI

(klik gambar untuk paparan yang lebih jelas)

1. pertama sekali tentunya ke website youtube.com untuk cari lagu korang kan..
lepas tu copy url address lagu tu.. lihat gambar dibawah..


2. lepas tu pergi ke snipmp3.com.. paste url tu.. macam gambar kat bawah..
lepas tu tekan button "convert" kat tepi tu.. nanti dia mintak nak run java keluar 
macam ni ""The Java plug-in needs your permission to run.", pilih allow.. 


3. Lepas tekan button "convert" tu, nanti ada security warning.. tick check box macam
kat gambar bawah ni, pastu pilih "run"..


4. Lepas tu nanti ada dia bagi link download.. ada 2 pilihan.. korang pilih mane yang korang suka.. hehehe.. same je.. beza dari segi kualiti.. bila korang dah pilih, nanti akan automatik download.. macam kat gambar bawah ni..



Itu je.. ada yang tak faham? atau menemui kegagalan? atau pendapat? hehe~ jangan segan pos dekat komen ye.. terima kasih membaca..






9 comments:

  1. Replies
    1. you're welcome.. :) come again..

      Delete
  2. nk tanya knapa lepas saya paste url kt snimpmp3 tu dia xklua lgsung ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf lambat balas.. ermm.. mungkin awak tak install java lagi?

      boleh download dekat sini : http://www.java.com/en/

      harap membantu.. sebab tak berapa pasti apa masalah awak sebenarnya.. kalau ada masalah lagi, bagitau yer saya cuba bantu..

      terima kasih.. datang lagi ;)

      Delete
  3. nak Tanya kalo install java kat pc or laptop ada virus tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak.. cuma pastikan dari source yang selamat la installernya tu.. btw jangan lupa install antivirus ;)

      Delete