Monday, April 15, 2013

Cara nak tengok jumlah RAM pada komputer


Assalamualaikum dan salam sejahtera :-D

Hari ni aku nak pos pasal macam mana cara nak tengok jumlah RAM pada komputer Windows?

Ada macam-macam cara nak tengok, tapi aku tunjuk cara yang paling mudah dan semudah hanya 2 klik.. hahaha..

okay ini aku bagi gambar sekali cara nak tengok jumlah RAM pada komputer Windows, untuk memudahkan kefahaman korang.. (klik gambar untuk paparan yang lebih jelas)


Langkah 1, pergi dekat windows button (Picture of the Start button) lepas tu cari "Computer" kalau Windows XP, "My Computer".. lepas tu klik kanan..


Langkah 2, tengok macam gambar kat bawah ni.. bahagian Installed Memory (RAM).. macam PC aku ni 4.00 GB dia punya RAM..



ha.. tu aje.. senang kan? sebarang soalan berkaitan boleh pos dekat komen.. terima kasih membaca.. datang lagi.. 



3 comments:

  1. dah khatam dh baca blog ni haha. such a nice n informative blog! love it. hope dpt buat tutorial mcm mn nk transfer duit ke paypal guna maybank ( or pape bank di malaysia) utk kegunaan shopping online di oversea :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. wah.. lagi banyak dari saya punya.. ahahah.. welcome ammar..

      Delete